Så nära får ingen gå...

Kent-Spökstad
Kent-Kräm

Behöver jag säga att jag ha lyssnat på kanon musik heeela kvällen!
O jag har haft kanon besök med för den delen!

Fredagen den 21 dec blev inte så som jag hoppats! Men de kommer ett nytt försök sägs det! Så vi håller tummarna dennna gången istället!!

Imorgon är de nyår....Tjoho! Tror och hoppas att de kommer bli trevligt! Laholm folket har en konstig konst att alltod få mig att skratta! De känns så lätta och inbjudande!
Ska ju dit med Sandra!
Behöver jag säga att hon är en av de väldigt få männsikor som jag vet är med mig överallt och alltid! Igår slog tanken mig vad som hade hänt om hon försvann från mig!
Vill aldrig tänka den tanken igen!

Har ett lyckorus inom mig ena stunden sen nästa kan jag bara falla ner och inte vilja komma ut!

Jag har extremet hööga förväntningar på 2008, det känns inte som att de kommer bli mitt kärleks år men som att de kanske bli ett år då jag upptäcker saker som jag länge har saknat!

R.I.P 2007
Bye bye


Tårar!

Minns John Hron

Till minne av John Hron


Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.


Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.

Det är där de ska campa.


Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.

Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?


Mordet

Det är elden som lockar till sig Johns mördare.

Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.

De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.


Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.


Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.


Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.


De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.


John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.


Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.


Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.


Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.

Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.


Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.

John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.


Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.


Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.


Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.

Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.


Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.


Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.


Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.





----------------------------------------------- ---------------------------------

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.


1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.




KOPIERA OCH SÄTT PÅ I DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!


Juletomtar!

image160
Detta var en av de bästa 25 fotona vi tog igår! de ville inte rktigt vara med bägge 2!
Sanchez lilla fluga syns inte super men den e där :)

:)

Här kommer lite bilder från olika utgångar

image155
Om Johan någonsin dör (vilket vi inte hoppas) så är det såhär han kommer se ut!
Petra du ser bara jäkligt ball ut! Alkoholen spelar oss ett spratt!

image156
Haha denna bilden kommer från tidigt 2000tal, tror att det är efter en något lam utgång!

image157
Alltså Sandra dina limeinspirerade bröst är såååå bra. Detta kommer bli en klassiker!
(var ju tvungen att dela med mig av denna bild)

 
Petra VS Sandras ben på den högra bilden kan ja skratta åt i evigheter!


Wow

Tjo!
Julen kom och den gick! Alla klapparna är öppnade! Det var riktigt skoj o se hur nöjda alla blev för sina presenter, Kim springer runt i sin flexit keps och Tommy kommer platta håret som aldrig förr! Mamma sitter sina blåa mjuka dyner och Kurre trimmar sina näshår :) Det var lite av vad de fick av mig!

Pratade med Gert nyss, hon hade med haft en bra Jul! Hennes gulliga kille hade kommit över Dolce&Gabbana parfymen som vi båda trånar efter!
Är så glad över min att ja knappt vågar använda den, fast efter månader i mitt badrum så börjar den nu att sina!
Den har ju trotts allt utgått från sortimentet!
Tydligen så var det Anna-Bell som gällde för laholmarna ikväll!
Ska man hänka på kanske?
Känner ju mig trotts allt hängig fortfarande och jag måste ju vara i topp i morgon..Tjiipp!

Nu lyssanr vi på Kent-Colombus i Tompas nya högtalare till datan, shiiit så bra all musik är när man lyssanr såhär högt!
Fick nya skor och en ny jacka som ja kan strosa runt i när jag är i Tandådalen!

XXX


If it makes you happy??

En efter en anlände dem till mig igår!
Sandra, Petra och Sara! Alla var i sin Top Notch!
Vi hällde i oss ett glas vin o sprang ner till taxin!
Lite besviken över att få sitta fram med chaffisen behövde jag ju inte vara länge! Det var en mycket trevlig man vid namn Sirhan. På hans taxilegg kunde man ana att han rymt från fängelset. Men han hade ett stort hjärta och Sara erbjöd honom på en åktur.! Hela resan slutade med att hon fick hans numer!
Till vår stora glädje insåg vi att förfesten log i samma trappa där Tutt Thomas bor! Vi hade 2 förfester i 1! PÅ förfest 1 som vi kan kalla den erbjöds de kareoke, massa sköna röster o männsikor! Vi bjöds även på Johan Glans imitationer! Mycket skoj!
En trappa ner var det barhäng som gällde, Thomas bar är nog mycket omtyckt! Petra lekte bartender och gav sig sj de starkaste drinkarna hon kom över!!
Ja jag bara säga attt de var en mycket trevlig stund! Sen skulle vi ju bara ner på stan med! Vilket jag tyckte vasynd, för under hela förfesten gick jag under smeknamnet Jenny Het. De hade tydligen kallat mig de ett tag! Innan jag fattade vad de sa så uppfattade jag ordet het som fet. Så när ja hörde killarna skrika:
-Heeeej Jenny Fet
Blev jag inte särkilt glad! Deras miner var förvånade när jag sa jaa snällt o skrika det!

tack sejjer för igår det var mycket skoj! Jag o Sandra har kommit vår högsta dröm en bit närmare!
Och jag ska nog tacka en person för det!
Det ena medför det andra!!


Angel!

Heej!
Lördag, äntligen! ska alldeles strax ner på stan och fixa de allra sista! Kommer väll vara fullt med folk på stan som springer runt i panik! Så de ska vara :)
Var på Gekås med Sandra A och hennes Baby igår! Vi hittade en massa fin fina saker, jag hittade bla en kanon snyg duk till mitt nya vardagsrumsbord! Ångrar mig som attans att jag inte köpte de höga ljusstakare som fanns i samma träslag som bordet!

Nu är det 3:de gången gillt som någon bloggar om denna underbara låt!

Kent-Colombus!

Ikväll blir de antagligen party med några av tjejerna! Kan ju bli skojsigt!

Just nu ser jag bara fjällen framför mig, den veckan ska jag ha lite som rehablitering, jaa jag ska fan in på rehab för stress! Stress, ångest och oro! Finns de inga behandlingshem för sånt!? Får ordna ett eget!!

Stockholm vaknar långsamt på droger och på sorg!

Jag kom över en väska som var så förbannat snygg häromdagen! Köpte genast på mig 2 st en till mig o en till Gert!
Passar ju oss perfekt!

XXX


All I want!

Jobb, Jobb!
Vad är det med Julen? Ska man inte sitta hemma o mysa o umgås med alla släktingar! Hade jag haft familj hade jag förberettt mig för at sen kunna ta de lugnt dessa dagar!
Men de är skoj med massa kunder, alla man träffar är på så gott humör!

Det känns ju rejält trist att de inte är någon snö, Det närmaste snö jag kommer komma detta året är nog de vita pappbitarna som yrde runt i luften efter att de blåst av en lastbil. När ja körde in i yran kände jag hur gärna jag ville ha snö!

Är helt klar med julklappshandlingen i alla fall, kanske helt fysiskt men psykiskt i alla fall :)
Själv har jag önskat mig en massa, jag vet som vanligt om en del julklappar!

Bla:
Sodastream
Bh:ar
Troser
Ludde matta från IKEA
och sen en del andra saker som ja ska få inhandla sj!

Men de är inte fel för då vet man ju att de är rätt =)

Sitter på jobbet nu har vatt uppe sen 6.20 hann med 2 maskiner tvätt innan jag åkte till Trönninge med Sanchez. Fick med mig brorsan också, han har sin sista dag i skolan! Lyxigt!
Infann mig på jobbet lite innan 10, lite sovmrogon idag! Sen dess har de bara rullat på. Dags för lite lunch och ett samtal till Sandra =)

XXX


Rappakalja

Shiiit så många ord på en gång!
Vad sa ja börja!?
Dagen har varit kanon, Jag o min andra hälft Sandra stressade ner till Väla kl halv 7 ikväll! Alltid skooj med roadtrips. I alla fall med den bruttan som kör, röker och är uppe i en het diskussion på samma gång!
Halleljuha!
Fick köpt en massa bra, julklappar till mig från mamma och sen fick ja köpt kusin Rasmus julklapp med!! As Ball var den, både jag o sandra utbrast i kör: Den ska han ha!
Efter många turer om hur vi skulle få in familjen gertssons hylla så lyckades vi! Men ja får nog säga att vi lyckades mindre bra, för jag hamnade i baksätet!!
 Inte särkilt glidit!

Julen närmar sig med stoora steg och ja gillar det! jag gillar julstress och julhandla!
Och på fredagen den 21 gälller det. Lova att ni håller tummarna för mig!
ska bli sååå spännande!
Läängtar vill att de ska vara den 21 nuu, nuuu!
Kännner mig som ett barn som vill att de ska bli jul! Jag hoppas att detta blir den bästa julklappen! Omman nu kan kalla de julklapp! haha



Dags för sängen nu! Har lovat mig sj med att bli bättre med bilder!

PUSSSS


Torr livsnjutare

Stenbocken är det sista av jordtecknen i zodiaken. 
Jag styrs av den välplanerade och strukturerade planeten Saturnus vilket gör mig ovanligt konservativ och reserverad.
Visst kan stenbocken upplevas som både torr och korrekt men under den polerade ytan finns en varm vänlig männsika med massor av humor.
Stenbocken är en livsnjutare.
Jag älskar glamour och extravagans- och är inte rädd för att jobba hårt för att få det!


4 sekunder innan helgen är slut!

Jaha! Helgen har flugit förbi som vanligt, blir man trött!?

Idolfinalen slutade i alla fall i lycka :)

Marie sjunger trotts allt bäst!


Lördagen hade ja högaförväntningar på!
Vi skulle ju ha vårt Sälen-Möte på Verone över en planka!
Alla utom om en samlades hemma hos mig på en liten "fördrink".
Efter 2 glas vin vad de dags att ta taxi till Verona, ja kände redan då att jag hade lyckats få det till de bra med drickat!
Jag o Sandra A kom fram till att vi skulle del en flaska vitt.
And so it was!
MIn mage var lite väll full med mat när vi begav oss hemåt! Men gott var det!
Under middagen kom jag fram till att man fullar ju högre procent det är på vinet!
Kommer känna mig mycket värd nobelpriset för detta utlägg!
 Hemma igen efter midagen satte vi oss ner för att dricka lite till innan vi skulle bege oss till stan!
Det var bara jag på förfesten som va riktigt på G och vinet gick fin fint ner!
Resten av kvällens händelser är bara acceptabla med alkohol i kroppen så det tas inte upp i nuet!

Söndagen avslutade jag med Sandra som jag inte träffat på eeeevigheter! Vi hade en del att ta igen och prata om, detta började vi med på MAX som är vårt smultronställe!
Hem till mig och tittade på The Hitcher som vi hyrt, riktigt otäck film!
Petra joinade oss efter ett tag, och då va det Lova actullay som gällde!
Mysig film gillar den skarpt!
Helgens händelser togs upp flera ggr under kvällens gång.....

Också var det måndag igen, Maria åker till GBG! Hoppas hon trivs bättre där!
Vänner är vänner oavsett avstånd som sagt!
Även fast man inte hörs vet man med sig att person finns för en!
Sara är ju ett exemplariskt exempel!
Saknar dig mycket men snaaart kommer du hem ;)


får inte noooooog

image148

image149

image150



Jag får inte nog av sand, guldiga hår i mittbena med härligt nonchalant sval!
JAG VILL HA!


How Will i Know

Ingen ångets längre....helgen som gav mig ångest är nu boorta! Borta med vinden!
Jag fick det ju konstaterat att jag bara ha gjort en godgärning och guldhjäratad som jag är så håller jag med! Jag har gjort en godgärning!!!
Nobody puts Baby in a corner!!!!!!!
Snart bär det va mot sälen! Kommer bli så skönt att komma bort och bara få vara! Risken finns dock att jag kommer få agera städfirma en vecka ! Men de är ja beredd att ta.
Vad gör  man inte för att få åka lite skidor ;)
För hör ju verkligen hemma på skidorna, jag trivs bättre i en pulka!!
OM den ända vägen hem till stugan är via en rödbacke så ska jag ha en pulka på ryggen i nödfall!
Fråga är ju bara hur fan ska ja kunna svänga med pulkan ???

snart helg...oooo JA! härligt ska ut o käka med sälengänget!!!
Sen antagligen utgång, STORA planer smids från min o Petras sida!!
Nu ska jag bara få Gert så hon kan hänga på en liten runda i alla fall!!

På söndag SKA jag till Liseberg, så mysigt att gå där och spela lite på lotteri och så!
På kvällen visar kanal 5 Love actully, bra fiiilm!